Макрон у розмові з Путіним: Франція має намір захищати територіальну цілісність України

Президент Франції Еммануель Макрон під час телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним заявив, що Франція має намір захищати територіальну цілісність України, повідомило видання L’Orient-Le Jour з посиланням на пресслужбу президента Франції.

«Еммануель Макрон висловив Володимиру Путіну «нашу серйозну стурбованість і нашу волю захищати всю територію України», як заявило французьке головування у понеділок увечері, у відповідь на розміщення російських військ на кордоні з Україною», – йдеться у повідомленні на сайті видання у понеділок увечері.

Під час інтерв’ю, яке тривало 1 годину 45 хв., російський президент кілька разів повторив Макрону, що «переговори будуть ускладнені через позицію української влади».

Як зазначають у джерелі, «США, Європейський Союз і Франція останніми днями вже висловили стурбованість щодо розміщення російських військ на кордоні з Україною. У свою чергу, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг попередив Росію в понеділок від будь-яких подальших «агресивних дій» на кордоні з Україною».

«Ми повинні запобігти військовій ескалації», — цитує L’Orient-Le Jour представника міністерства закордонних справ Німеччини, який закликав Росію «проявити стриманість» та «повернутися за стіл переговорів».