Окупанти погрожують жителям Херсонщини депортацією

Російські загарбники вимагають, щоб мешканці окупованої частини Херсонщини брали російські паспорти. В іншому разі окупанти погрожують депортацією. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятих територій України. Зокрема, у населеному пункті Таврія Херсонської області загарбники активно здійснюють будинковий обхід місцевих мешканців з метою перевірки наявності російського паспорта. Громадянам України, які не отримали російський паспорт, повідомлено, що в разі неоформлення документів до 1 червня таку особу буде депортовано, — заявили в Генштабі.

Ба більше, росіяни погрожують тим українцям, які не побажали відмовлятися від свого громадянства, відібрати в них усе майно.

У Генштабі також повідомили, що російські окупанти продовжують грабувати мирне населення України, привласнюючи врожай на захоплених територіях.

У місті Бердянськ Запорізької області так звана російська окупаційна «влада» намагається вивезти викрадену кукурудзу, завантажуючи її на баржі, — поінформували в Генштабі.