В ОК «Південь» заявили про ракетну загрозу: «Не потрібно прив’язуватися до сакральних дат»

Гуменюк наголосила, що «ворог підступний», ще має запас ракет та може завдати ударів у неочікуваний момент.

Ракетна загроза з боку Росії 26 квітня є дуже високою. Не виключена загроза ракетних ударів і 1, 2 чи 9 травня, однак не варто прив’язуватися до сакральних дат.

Про це керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

За її словами росіяни продовжують маневри в Чорному морі, однак у бухтах Севастополя ворожим суднам вже не так спокійно, тому окупанти намагаються розосередити свій корабельний потенціал.

Так, наразі в Чорному морі перебувають 13 російських кораблів, серед яких напередодні ввечері було удвічі збільшено кількість ракетоносіїв: два надводних та два підводних. Сумарний можливий залп – 24 ракети «Калібр».

«Таку загрозу ракетної небезпеки ми розцінюємо як дуже високу. Навіть запас ракет, доведений до критичного мінімуму, може бути застосований ворогом по території України. Тому не потрібно нехтувати сигналами повітряної тривоги», – наголосила Гуменюк. 

Вона також закликала пам’ятати, що «ворог підступний», ще має запас ракет та може завдати ударів унеочікуваний момент.

«Не потрібно прив’язуватися до сакральних дат. Ми усвідомлюємо, що, можливо, 1, 2 чи 9 травня стануть для них знаковими, і для старту такої атаки. Але пам’ятаємо, що дуже багато атак відбувалося без будь-якої прив’язки до сакральності. Просто на меті – знищення української нації», – пояснила речниця Сил оборони півдня.

Нагадаємо, 23 травня Гуменюк заявляла, що Росія може завдати масового ракетного удару по Україні ближче до 9 травня. Про це може свідчити тривала пауза від попередньої атаки ворога. Речниця ОК «Південь» сказала, що росіяни «цілком ймовірно, можуть присвятити таким датам якийсь викрутас».

Начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов звернув увагу, що окупанти упродовж півтора місяця не влаштовували масових ракетних атак. Вочевидь, в РФ у цей час виробляються нові ракети.