Прикордонники підняли прапор України над двома селами в Харківській області (відео)

Українські прикордонники підняли український прапор над селами Строївка та Тополі Харківської області. Населені пункти знаходяться в так званій «сірій зоні» на кордоні з Росією.

«Бійці «Сталевого Кордону» Гвардії наступу підняли український прапор в населених пунктах Строївка та Тополі», — йдеться в повідомленні.

Як пояснили в МВС, населені пункти знаходяться на кордоні з РФ у так званій «сірій зоні».

«Після деокупації Харківської області, заходити на цю територію було небезпечно через замінування, але зараз прикордонники проклали шлях та підняли прапор України», — пояснили військові.

Деокупація Харківської області

Нагадаємо, під час контрнаступу ЗСУ восени 2022 року, коли також зокрема, було звільнено і Херсон, за кілька днів вдалося звільнити майже всю Харківську область, у тому числі і Куп’янськ, та частину територій на сході. Докладніше про цю операцію, з дати проведення якої пройшов уже рік.

Для довідки

Села Строївка і Тополі розташовані у Куп’янському районі Харківської області. Зокрема, село Тополі знаходиться на правому березі річки Оскол, примикає до кордону з Росією, а село Строївка — на відстані 4 км від правого берега річки Оскол та за 1 км від кордону з Росією. Від села Строївка до села Тополі 3 км.