Армія рф розпочала третю хвилю наступу на Авдіївському напрямку, — командувач Тарнавський

Російська армія розпочала третю хвилю наступу на Авдіївському напрямку. Водночас на Таврійському напрямку, втрати ворога в особовому складі та бронетехніці зростають.

Про це заявив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський у своєму Telegram-каналі. За його словами, на Таврійському напрямку було знищено вісім російських танків, а загальні втрати у живій силі склали ще понад 700 осіб.

В операційній зоні оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» російські війська здійснили 11 авіаційних ударів, провели 56 бойових зіткнень та 973 артилерійських обстрілів.

При цьому загальні втрати ворога на Авдіївському напрямку склали 706 осіб. Також було ліквідовано 51 одиницю військової техніки. Серед неї — вісім танків, 13 ББМ, вісім артсистем, два засоби ППО, 15 БпЛА та п’ять автомобілів. Крім того, «відмінусовано» два склади боєприпасів та чотири важливих об’єкти армії рф. Водночас 44 одиниці різноманітної техніки росіян було пошкоджено.

Як зазначив Тарнавський, на Мелітопольському напрямку триває ведення наступальної операції.

Нагадаємо, місто Авдіївка у Донецькій області знищено на більш ніж 50% — там неможливо жити, заявив начальник служби зв’язків з громадськістю 47 ОМБр Дмитро Лазуткін. Він відзначив, що при цьому місто залишається потужним оборонним рубежем.