У ЗСУ підрахували кількість ворожих ДРГ, які намагалися проникнути в Україну за два тижні

За останні два тижні російські диверсійно-розвідувальні групи 7 разів намагалися проникнути через кордон України у Чернігівській, Сумській та Харківській області.

Про це повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв у Telegram.

«ДРГ заходять з Брянської, Курської і Бєлгородської областей в смугах Чернігівської, Сумської і Богогодухівського району Харківської області. Загалом за два тижні було зафіксовано сім намагань ворога потрапити на територію України. У пʼятьох випадках нашим оборонцям вдалося своєчасно виявити ці наміри ворога та нанести вогневе ураження противнику, який зазнавши втрат – відступив», — повідомив Наєв.

Зокрема, Наєв розповів про спробу окупантів проникнути в Україну в районі Миропілля на Сумщині.

«За допомогою технічних засобів їх було своєчасно виявлено, було нанесено вогневе ураження з мінометів, артилерії та стрілецької зброї. У цьому бою приймали учать воїни на спостережному посту і взводному опорному пункті − це ДПСУ і підрозділ тероброни. Вогневе ураження наносили артилеристи з підрозділу, який діє на цьому напрямку», − розповів командувач Об’єднаних сил ЗСУ.

Нагадаємо, за даними Генштабу, протягом минулої доби відбулося 110 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 4 ракетних та 50 авіаційних ударів, здійснив 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

За минулу добу, 14 грудня, Сили оборони України знищили ще 1 090 російських окупантів. Загальні бойові втрати російської армії з початку повномасштабного вторгнення становлять близько 343 890 військових.

Сили протиповітряної оборони ЗСУ збили всі дрони-камікадзе типу «Шахед», якими росіяни намагалися атакувати Україну сьогодні вночі, 15 грудня.

Війська рф вночі обстріляли Нікополь із артилерії — пошкоджене підприємство.